nuffnang ads

Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Thursday, December 30, 2010

Review of my E-Day part 2

I have received some of the pictures that have been tagged by cousin and my cameraman.. It looks cool.. but I think I look much better in person.. In my video, nmpk lebih better.. and even my make up artists pun drop me comments that i really look much better in person.. but seriously these few days mcm dah tak photogenic.. previously i quite plum compare to now.. but i look thin in the picture but now I look so fat even i lost weight.. The pictures hates me now wuwu.. The picture below is when my friend's got engage..it make me really look fat... i don't know why... salah pose ke?.. pemilihan warna yg salah or pemilihan tudung yg salah?.. Arghh tension.. and untuk kahwin kali ni ada gak amik video jek kang..



I really like video yg kat bawah ni.. 

video

Takpela.. nak buat camane kan?.. Other than that InsyaAllah my wedding day and nikah is on 10th July.. The same day... tak taulah penat ke tak nanti.. untuk engagement kali ni penat sgt rasanya.. Tu yg kitaorg tak jadi dah nak buat nikah kat umah.. Just buat kat masjid.. Masjid hijau yg dekat seksyen 9 tu sgt2 bnyk nostalgia dgn hairos.. Selalu g sana and rasa best kat situ.. tapi itu depends on persetujuan from my family..Sebelah hairos plak next weeknya.. 16th July InsyaAllah.. Next weeknya sedara dia plak kawin.. Ye kata org non stop buat kerja.. bila nak lepak2 bermalasan kat umah ni.. Pastu dah puasa.. I just hope kita masih akan pergi bazaar ramadhan mcm tahun lepas ye abg..

Kali ni tak semangat nak buat wedding preparation mcm engagement dulu.. rasa mcm buat so-so pun dah ok.. Planning dari dulu mmg nak amik wedding planner.. Even though tgk pelamin wedding planner ni ok ok jela..tapi tak pe skrg concept as long as kawin.. dah tak kuasa nak pg amik sana sikit sini sikit.. amat la meletihkan.. So wedding pastinya akan lebih simple dari tunang.. korang tgk sajohla nanti.. Budget pun dah ala kadar je dah ni.. sbb patutnya kawin bulan november tapi ayah aku nak cepat kan.. Risau bertunang lama2.. pengalaman dh ada dulu kan.. So nak cepatkan bulan 6 nasib takde dewan dah,, Full!! Tu pun ada bulan 4 diaorg ble plak nak buat bulan 4.. aku dah sah2 blink2 la kan.. So akhirnya buat la bulan 7.. Sib baik.. Itupun kitaorg tempah dewan 10th July.. and skrg nak tukar 9th july sbb nak nikah and kawin on the same day.. Dah full ok!!! Terpksa la proceed jek 10th July tuh..

hairos plak tak g kursus kawin lagi.. Paksa plak aku menemani.. Katanya takpe belajar lagi bnyk.. Even though kawan dia nak teman (lelaki la kan) dia kata lebih best pergi dgn pasangan yg nak dikahwini baru mood sampai.. Cet.. Maka terpaksala mendengar ceramah yg "sgtla best" tu sekali lagi.. kan best kalau buat kursus kat tmn botani ke... tapi kali ni pergi kat dewan presint 9 je kot.. Ye semua kat sane.. Main badminton.. kursus kawin... and nanti kawin pun kat sana... Tapi nasib ada mamak yg dikasihi kat depan tu.. ble pergi minum2 lepas balik kursus nanti! hehe.. Pk nak enjoy jek ish ish
So tu je update for now... daaa

Tuesday, December 28, 2010

My sister entry that make me really2 urghh

My sister write this entry in her blog for me.. I don't know whether I can kill her during my sleep... Urmmm and thus, I shall try

Ok now multi-tasking while sleeping... this is about my sister, i remember when one time i ask her to move as she is sleeping in my side of the bed, she said 'sleep on the other side, i wanna drink' she reached a cup on the table end drinks it and fell asleep. and tomorrow she asks me why she's sleeping on my side of bed and i slept on hers, she couldn't remember anything. Drinking while sleeping is not the only thing she can do! she can talk, go to the toilet, brushes her teeth, (she hate cold places) she can detects if i increase the fan's speed or switch on the air-cond. The benefit of it is, she really do what i ask her to do. Like once, i ask her to smell my hair LOL! i put my head in front of her, she usually go berserk and yell but at that time she said 'mmm, smells good' then goes back to sleep. I think i can ask her anything and she could never remember what happened!

Saturday, December 25, 2010

Review of my E-Day

Fuh, alhamdulillah, selamat sudah semuanya..walaupun sblm nak sampai tempoh sarung cincin tu, mmg pelbagai dugaan sampai sakit2 kepala. Daripada sehari sebelum amik hantaran, dgn pokok tetiba tumbang, pastu hujan lebat guruh petir semua.. Pastu my uncle yg dtg dari terengganu, 3 kereta rosak hari smlmnya, hari ni plak tgh2 vacuum tetiba terlanggar pasu bunga smp pecah, biasalah kan, org tua2 bab2 pecah-pecah ni mula la akan imagine bukan2.. pastu tunggu Hairos dari pukul 2 tak sampai2.. sbb pakcik dia plak keta rosak tgh jalan masa dah betul2 nak sampai kat umah.. Hadoiii mmg ni bukan takat halangan biasa2 la.. Ni dah mcm betul2 dugaan..

Aku ni mmg takyah ckp la kan.. Walaupun dlm hati nak pk positif tapi terselit gak la pk bukan2 tu.. Yelah ni tandanya apa kan?.. Tapi setelah tersarungnya cincin, perasaan dlm hati terus berubah... Rasa sgt2 bahagia and gembira.. Mmg tak pnah rasa mcm ni sebelum ni.. Lepas apa yg terjadi, rasa sgt menghargai hairos... dan dia pun sama...rasa susah nya la nak dpt bersama.. so sgt menghargai.. Pastu tadi tgk2 hantaran... mmg serius tk tau apa yg hairos nak bg.. Nak suprise katanya.. Sekali tgk2 terharu, telekung, sejadah and tuala, hairos pilih warna favourite aku... OooOoo tak sangka dia ingat.. Thank you so much, abg! Iye panggilan dah betukar ye di situ.. Suruh praktis katanya.. nanti senang... cet..*blush blush*

Dalam sibuk2 tu sampai lupa nak ambik gambar langsung sbb dlm hati cuma berharap majlis tu berakhir dgn baik.. Sedih jugakla.. tapi tak whom yg ada apa amik pic, nanti tag la ye..

Thank you so much pada mereka yg dtg... and yg stay sampai ptg tadi.. And to my relatives, sgt2 terharu tadi pasal semua pinggan dah habis kemas.. Jasamu ku kenang.. Nanti anak korang kawin, aku mmg konpem membantu..

Some picture on that day..

a gift from him.. Siap ada tulis nama, tarikh and selamat bertunang.. terharu!

Hantaran me to him

Friday, December 17, 2010

Debaran kencang!

Okay.. mesti korang tgh keep menguessing2 sbb berdebar kencang.. Alah sbb nak dekat la tu.. Atau pun ala itu pun nak berdebar.. Salah ok tekaan anda.. My cameraman iaitu pakcik saya tidak dpt dtg pada majlis pertunangan saya atas sbb yg mmg tak dapat dielakkan.. When my mom call me to tell me the bad news.. I was just finished my first class and tgh running nak pergi kelas seterusnya.. Entah kenapa masa tu tak pk pape langsung.. Ataupun cuba nak tenteramkan minda.. Gile apo?.. lagi seminggu kot.. Mana ada cameraman yang tiba2 nak terima job yg cuma lagi seminggu due dia..

Then tetiba my mom said cuba tanya my caterer, kot kot cameraman dia still available ke? I still ckp nantila adik pk.. Pk pk and tgk ada beberapa few people yang I have asked for quotation.. Nak call ke tak nak.. Call kang kena reject opkoz la rasa sedih.. Then tetiba ada satu photographer ni yg I was so in love nak mam sbb dia buat my friend's wedding.. For me, dia nye gambar and vid touch my heart.. Takdelah mcm Daniel Zain itu cam mahal la kan?..So tetiba carik no phone dia n terus call.. Ringing yg pertama dia terus angkat.. hai awal bangun bang.. Then terus2 tanya free tak on next week (suka2 hati aku jek).. Then citer2 semua.. dia ckp ok.. Tapi kena tanya photographer dia free ke tak on that time.. So diaorg tak bgn lagi.. tunggu ptg sikit la eh.. 

Aku cam redha jelah dgn apa yg berlaku.. kalau ni pun takde aku mmg amik gambar cam biasa jelah.. Tetiba dia terus bg quotation and cakap semua confirm.. So dia tanya nak vid ke?.. aku mmg dah lama suka sgt video yg diaorg buat.. then harga pun siap bg kurang sikit lagi.. Baik punye!!! So agreed.. Dlm hati penuh suka sbb dah dpt hire org yg selama ni diidam2kan.. cuma budget mmg LARI.. Takpe kawin buat nikah jelah.. haha boleh gitu ibuku???

Thursday, December 16, 2010

Attire for Engagement

Baru je lepas try baju on Tuesday hari tu... Masa tu mmg dah la penat dgn segala benda.. Yelah jumpa plak hari kerja.. Sepatutnya kitaorg patut jumpa on Sunday but she postponed due to some reason.. So jmpa la di hari selasa and time tu mmg pk nak tido jelah.. Sampai2 masih ramai org di situ.. tunggu la kejap..

Then when it's about 10 pm.. barulah my turn and then I really forgot which baju yang try hari tu.. yang I really2 berkenan previously.. Then bila sebut colour baju tu terus dia teringat...Hahah bila try balik, rasa mcm lain dari yang the first fitting dulu.. I wear it on my own in a weird way so disebabkan tu baju tu nmpk lain.. Tapi nanti masa pakai makeup artist pakai kan so tak tau final touch dia camane nanti..

My house dah di decorate dgn barang turki so dah mcm umah turkish dah.. Sgt weird dia nye corak.. more like greek, arabic way ...And bnyk spot2 hitam kecik yg mcm mata.. They said the eyes brings luck.. Haha their tradition la kan.. I just hope winter didn't terlanggar anything and pecahkan barang.. Or else I just have to pack my beg and kena halau dari rumah.. Huhuh.. Just hope everything went well..InsyaAllah

Sunday, December 12, 2010

what should I do with you??

It's saturday morning... and I was so lazy to wake up.. but I have a lot of chores so here I am opening the door to hang my clothes.. and watering the plants that my mom had asked me to do a week ago! And not long after I saw this....!

what are u doing there?
My neighbour seriously hates my cats... and that's why she even makes all the kubu pertahanan to prevent my cats from entering her house.. and there goes winter inside the house and like saying nothing could stop me!


and I was scared hopefully she will never go out of the house until I fully finished watering the plants.. Pretend that I didn't witness this..

The fence!

And that lazy bump.. make me soo geram

mcm terjerumus dlm pasir..
Laying on my clothes... What should i do with u winter??

Wednesday, December 8, 2010

Hear this! --> Amalina Nabilah Razali

Actually it has been 3 days I haven't spoke to Nabilah my sister.. She went to Turkey, Now I felt lost hahaha, because everytime I get home, I will run upstairs and find her to tell everything that happen to me on that day.. Even though maybe she never listened to me due to she was so busy surfing at that time.. But I still want to talk to her..

And today I just want to tell you lalah, if you happen to open your blog today, I know you are my silent reader anyway.. I met S, my student, you remember him, hint: Honor!.. He had different hairstyle today.. He is so cute haha.,.. And really respect me today.. But I still have suspicious feeling towards him huhu..Later if I got his picture, I will send it to you.. Previously he had a curly messy hair.. Huh So different..haha

Oh mom just msg me.. She just ate her lunch.. What do you eat there..  Nasi beriani kambing everyday?? I just went to the new Giant at seri kembangan yesterday.. Check this out, they sell nasi beriani frozen food .. All are frozen, easier for me when I get married haha.. Then after that I ate ice cream chocolate chip that is so cheap there RM1.19 only.. Eat it with hairos, bnyk jugakla.. Aku pun tak faham kenapa aku suka ke tempat frozen food bila ke supermarket.. Takdela aku nak beli pun kan.. Aku nak tgk jek.. and berfikir bila la aku dpt pergi beli groceries mcm ni dgn hairos hehe..

Oklah later dulu.. Do you know how to comment in the blog??.. Kadang2 kau kan cam bangang sikit bab2
nih.. Takpe google la ye kalau tak tau Daaaaa

Your sister. Casper. Winter. and Benny that will never wait for u at home!!

P/S: Come back soon!!!!uuuuuuu

Monday, December 6, 2010

Blog baru pilihan 2010

Sedar tak sedar dah 7 month dah blogging.. and mmg kelakar giler la masa first time tulis Blog ni.. It's on May 10, 2010.. Sungguh kelakar dan bila baca balik terasa asal la tulis something yang mcm tu.. My First Entry.. Ish ish malu..

Blog Baru Pilihan 2010 ni plak satu platform yang mengumpulkan bloggers2 baru pada yang starting blogging pada tahun 2010.. So ramai yang dah start join..apa lagi jom ramai2!

The next level..

Schedule has been so hectic.. Bila balik I'm too tired to think of anything.. Terus tido.. esok pagi bangun kelas, meeting, buat benda2 selain lecturing.. Skrg bila dah naik lecturer, life mmg sgt teruk, mgkn sbb baru nak belajar buat benda2 yang tak pnah tau sebelum ni.. Mcm kena supervise student project, I know how to make a project but I don't know how to supervise them.. Especially kalau benda tu benda2 cam IS ke GM ke.. Mana la aku tahu kan nak buat mcm mana... Kang hanyut plak budak tu.. Tapi supervise student wajib la kan sbb termasuk dlm scope kerja.. I'm still thinking nak ambik ke tak budak tu.. Even though I don't know whether I have enough spare time ke tak untuk dia..

Secondly tetiba ada email hari ni.. tawaran biasiswa untuk myPHD.. from govt.. Mmg sgt menarik,, but first I don't know if I'm ready for this.. Are my brain ready to be to the next level. Furthermore I'm getting married and it will be issues if I further my study.. But this opportunity is like once in a lifetime.. Kalau nak sambung kena ada the right mind set and kena korbankan beberapa benda.. Masa which is not a good thing kalau baru nak berkahwin..But mgkn just apply je dulu.. kalau dpt baru pk apa kah keputusan yang tepat yang patut diambil.. Sbb adalah insan2 yang ckp2 takyah la buat takkan berjaya punyelah.. sbb you are not ready for this, PHD memerlukan support yang tinggi dari spouse..Kena ada semangat yang kuat.. Aku cam cet..Memandang rendah.. Tapi still masih berpk2.. Mgkn benar jugak kata2 si polan tu..

Tapi december ni mmg teruk.. Baru jek dapat email lagi.. "Regardless of your crazy workloads, I want you to give this journal a high priority.. " Aku cam tau tak you have given me too much things this week and the week before,, Aku belum dpt manage masa dgn betul, nak g tandas pun pk dua kali.. Pastu dgn students baru plak hantar report dlm minggu ni and minggu ni jugakla nak markah.. pengsan dok meratap report tu mlm2.. pastu time tu jugak la nak settlekan pemilihan sukan KSM.. In charge jugakla 2,3 benda tenis, indoor rowing and bowling.. mmg juggling dgn nak siapkan soalan periksa, nak tulis journal, nak tulis paper. Semua benda yang memerlukan ketelitian dan perhatian yang bnyk.. Dan time2 tu jugakla nak uruskan pertunangan.. Nak isi borang cuti seminggu pun kecut perut takut tak diluluskan maka akhirnya setelah berkira2, mohonla cuti 3 hari jek... Nasib la diluluskan..

Tapi benda yang lebih menarik ialah I just know ramai gak yang baca blog ni.. serious tak sangka.. dan ramai jugakla yang tanya tentang beberapa post yang rupanya berguna pada mereka.. Huhuh ni kira cam dah masuk the next level la.. baru jek starting serius tulis blog ni bulan May hari tu.. and bila tgk statistics semakin ramai la yang baca dari hari ke hari which make me so happy.. ;)

Semoga aku dapat menulis benda yang lebih berguna pada masa2 akan dtg dan dapat membantu org lain
dgn hanya menulis..

Sunday, December 5, 2010

couple seat

Smlm baru jek kuar g tgk movie.. Tak de dlm list pun nak tgk movie mula2 tu.. Just kuar pegi breakfast, then tetiba Hairos ajak g cari umah kenduri yang kitaorg nak pergi esoknya.. Umah En Zaidi.. Pastu cari2, dlm peta mcm lalu taman connought, tapi kat garmin rupanya ada jalan yang lebih dekat.. Lalu kat balakong.. Tu yang balik2 dari cari jalan tu singgah Mines,, Pastu terusla ckp kita tgk movie la mlm kang.. citer Harry Potter.. Masa bila tiket brother tu bole ckp mcm mumbling something aku pakai ye jelah.. Then tetiba harga 2 ticket ialah rm28.00. Terkejut kejap.. Rupanya couple seat.. Cet.. Pakai ye jek.. Amik kau..

Tapi mlm tu bila tgk movie.. huiyoo bnyk la perubahan kat tgv mines.. Mmg lebih comfortable.. Then couple seat tu mmg agak selesa.. Tak dgr pun org memekak2 bising2 kat bawah.. sebelah buat apa pun tak dgr.. Kitaorg tak buat pape k.. Mmg focus dgn citer tu.. Bestla citer tu.. Sape yang ckp tak best tu!! mmg bukan la peminat harry potter sebenar or mesti tak pnah baca pun buku citer dia..

Whatever it is.. belilah couple seat selepas ini.. Biarpun anda pergi bersendirian.. Mmg bole baring sambil makan popcorn!